Een betere hypotheek bij een nieuwbouwhuis

woensdag 12 oktober 2016

Het kopen van een nieuwbouwhuis brengt veel voordelen met zich mee. Een nieuwbouwwoning is energiezuinig en onderhoudsvriendelijk. Je kunt het huis op tekening al naar wens aanpassen en je ontvangt garanties op eventuele gebreken na oplevering. Maar wist je dat je ook kunt profiteren van diverse hypotheekvoordelen? We zetten ze graag voor je op een rij. (Bron: NVB / Bewust Nieuwbouw)

Een nieuwbouwhypotheek kan je zomaar vele duizenden euro’s voordeel opleveren. Het gaat dus niet om kleine bedragen! Kort gezegd biedt een nieuwbouwhypotheek de volgende voordelen:

  • bij sommige banken een lagere hypotheekrente;
  • een hogere leengrens (zodat je meer kunt lenen), omdat een nieuwbouwhuis energiezuinig is (zogenaamde vrijstelling);
  • de mogelijkheid om opties zoals een luxe(re) keuken en/of badkamer, een uitbouw, een dakkapel en/of andere bouwkundige opties, maar ook een vloerafwerking en de inrichting van de tuin mee te financieren;
  • de mogelijkheid om eventuele dubbele maandlasten vanuit de hypotheek te betalen.

Op de website Bewust Nieuwbouw tref je de flyer 'Een betere hypotheek bij een nieuwbouwhuis'. In deze flyer worden de voordelen van een nieuwbouwhypotheek toegelicht en zijn enkele rekenvoorbeelden opgenomen.

Bekijk ook het overzicht van ‘nieuwbouwvriendelijke’ banken die meer hypotheekruimte bieden voor energiezuinige nieuwbouw en/of speciale hypotheken of hypotheektarieven aanbieden voor nieuwbouw.

Buitenplaats Wijnbergen
< Terug naar project
O6Q4HP0.jpg
Mulders_Quint_Michael_Nijboer.jpg (1)
Michael NijboerHeilbron Makelaardij